Kahve Aşkınız Hiç Bitmesin

27-12-2019 13:18
Kahve Aşkınız Hiç Bitmesin

Çok anlatılan ve genel kanı oluşturan rivayete göre düşünecek olursak, Sevgili Kaldi'nin keçisi o meyveyi hiç yememiş olsaydı,  belki de bugün kahve içmiyor olacaktık. İyi ki de yemiş ve farkında olmasa da büyük bir aşkı körüklemiş. Kalp. Kalp. Kalp.

Yüzyıllar önce başlayan kahve aşkının sonsuza kadar sürmesi, kahve sever herkese dileğimizdir. Bu motto'yu seçmemizin öncelikli amacı aynı zamanda en içten dileğimizdir. 

Özellikle son 10 yılda küresel ısınmaya bağlı nedenlerden meydana gelen iklim değişikleri, son 100 yılda yaşanan olumsuz gelişmelerden katbekat fazlayken. 

Doğal kaynaklar hızla tükeniyor. Fakat alınan önlemler sesini bazen duyuran, bazen duyuramayan bir avuç aktivist ve akademisyenden ötesine geçemiyor maallesef. Bazen ana haberlerde ve internette dolaşırken çarpıcı bir başlıkla 30 sn kadar düşünme fırsatı buluyor ve hemen sonrasında aynı hızda unutuyor, hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Önemsemeyerek yaşadığımız her dakika, gelecekteki nesillerimizin hayatlarından çalınıyor. Sanırım en acısı bu farkındalıkla yaşamaya devam etmek.

Neden kahve aşkınız hiç bitmesin dediğimi şimdi daha iyi anladığınızı umuyorum. (Yaşaran gözlerle klavyeye bakar)

Yaklaşmakta olan sonlardan bir tanesi de kahve nesillerinin tükenme tehlikesi altında olması. Her ne kadar endüstri yöneticileri ve bu zincire bağlı tüm çalışanlar daha verimli ve dayanıklı kahve meyveleri üretmek için çalışsalar da, doğa bize verdiği bu en güzel hediyeyi geri almaya karar verdiğinde yapabilecek çok da bir şeyimiz olamayabilir.

Önümüzdeki 20 yıl içinde bir kahve kıtlığı ve belki de 30 yıl içinde kahve türlerinin tamamen yok olabileceği düşüncesi bizi endişelendiriyor. Bu nedenle farkındalık yaratmak ve sesimizi duyurmak için diyoruz ki #kahveaşkınızhiçbitmesin

Siz de bu etiketle sosyal medya hesaplarınızdan bize destek vermek isterseniz, farkındalığı büyüterek sesimizi dünyaya duyurabileceğimizi biliyoruz. 

Sevgi ve saygıyla.
 
Ömür Ç.

-Kahvehanem
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.